Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Džem od kajsija i jabuka sa šljivovicom

Za odrasle sladokusce

oko 1 džem

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Džem od kajsija i jabuka sa šljivovicom

Sastojci:

700 g kajsija očišćene
250 g jabuka očišćene
500 g šećera ili smeđeg šećera
1 kesica limuntusa
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 2:1
150 ml rakije šljivovice (po želji)

Priprema

Priprema

1

Priprema

Kajsije operite, prepolovite, odstranite košticu, sitno iseckajte i odmerite 700 g. Jabuke operite, oljuštite, isecite na četvrtine, odstranite koštice, iseckajte na sitne komadiće i odmerite 250 g. Voće i limuntus pomešajte i stavite u lonac. Dobro pomešajte šećer sa Džemifx-om Extra i sjedinite sa voćnom smesom. Na jakoj vatri neprestano mešajte, sve dok smesa ne provri. Stalno mešajući kuvajte najmanje 3 minuta, potom skinite lonac sa šporeta. Po potrebi skinite penu, po želji sada dodajte šljivovicu. Pripremljene tegle odmah napunite do vrha, zatvorite ih poklopcima na navoj, okrenite ih naopako i ostavite tegle da tako odstoje oko 5 minuta.

Dodatak alkoholnih napitaka zimnici skraćuje rok trajanja.