Flag

Džem od kajsija i jabuka sa šljivovicom

otprilike 1 džem
Jednostavno
40
Za odrasle sladokusce džem sa rakijom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
700 gkajsija očišćene
250 gjabuka očišćene
500 gšećera ili smeđeg šećera
1 kesicalimuntusa
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 2:1
150 mlrakije šljivovice (po želji)
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 2:1
1

Priprema

Kajsije operite, prepolovite, odstranite košticu, sitno iseckajte i odmerite 700 g. Jabuke operite, oljuštite, isecite na četvrtine, odstranite koštice, iseckajte na sitne komadiće i odmerite 250 g. Voće i limuntus pomešajte i stavite u lonac. Dobro pomešajte šećer sa Džemifx-om Extra i sjedinite sa voćnom smesom. Na jakoj vatri neprestano mešajte, sve dok smesa ne provri. Stalno mešajući kuvajte najmanje 3 minuta, potom skinite lonac sa šporeta. Po potrebi skinite penu, po želji sada dodajte šljivovicu. Pripremljene tegle odmah napunite do vrha, zatvorite ih poklopcima na navoj, okrenite ih naopako i ostavite tegle da tako odstoje oko 5 minuta.