Flag

Pinđur

5 Tegli
Jednostavno
40
Dodataka jelima sa seckanom paprikom i plavim patlidžanom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 kgparadajza mesnatog sitno seckanog
500 gcrvenih paprika sitno seckane
300 gcrnog luka sitno seckanog
400 gplava patlidžana sitno seckanog
1 češanjbelog luka
100 gšećera
2 kašičiceslatke aleve paprike
3 kašika/esoli
1 kašičicabibera
rendana kora limuna (1 limuna)
2 komadakocke za supu
125 mlvinskog sirćeta (6%)
125 mlvode
1 kesicakonzervansa
1

Priprema

Sve sastojke – osim konzervansa – redom sipajte u šerpu i stavite da se kuva, pritom češće mešajte. Vreme kuvanja: oko 20 min. Sve ispasirajte pomoću štapnog miksera i mešajući stavite da još jednom provri. Skinite sa šporeta i dobro mešajući dodajte konzervans. Nalijte vreli pinđur do vrha u pripremljene tegle i zatvorite ih. Okrenite tegle da 5 minuta odstoje na poklopcu i vratite ih u normalan položaj. Čuvajte pinđur na tamnom i hladnom mestu.