Flag

Piccalilli salata

8 Tegli
Jednostavno
40
Rafinirana salata koja je pri tome i u trendu.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
500 gkarfiola (cvetića karfiola)
200 gkupusa belog sitno rendanog
200 gmladog luka sitno seckanog
200 gbelog celera sitno seckanog
200 gtikvica sitno seckanih
200 gpaprike sitno seckane
300 gšargarepe sitno seckane
2 kašičicesode bikarbone
2 kašičicesoli
2 litravode
250 mlvode
500 mlvinskog sirćeta (6%)
150 gšećera
125 mlvinskog sirćeta (6%)
7 kašičiceestragona senfa
2 kašičicesoli
3 kašičicekurkum začina
2 komadaparadajza oljuštena, sitno seckana
1 kašikakonzervansa
1

Priprema

Prokuvajte povrće sa sodom bikarbonom, solju i vodom. Kada provri kuvajte u poklopljenom sudu oko 5 minuta. Procedite povrće. Od ¼ l vode sa ½ l sirćeta i šećerom skuvajte marinadu.1/8 l sirćeta dobro pomešajte sa senfom, solju i kurkumom i ulijte u gore pomenutu kipuću marinadu. Dobro promešajte i mešajući još jednom stavite da provri. Dodajte povrće, dobro promešajte i opet kuvajte dok ne provri. Dodajte paradajz, skinite sa šporeta i dobro mešajući dodajte konzervans. Nalijte salatu do vrha u pripremljene tegle i zatvorite ih. Poređajte tegle u tepsiju, koju ćete do 2 cm visine naliti vrelom vodom. Stavite u donji deo zagrejane rerne.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 100 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 80 °C