Flag

Štrudla sa makom i višnjama

16 Porcija/e
Srednje teško
60
Ukusna štrudla, idealna za uživanja sa najmilijima.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
400 gbrašna
4 komadažumanca
1 komadjaje celo
220 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
530 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
400 gmaka
300 gvišanja
Dr. Oetker Limun šećer u prahu
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

U posudu sipati 400 g brašna, kesicu suvog pekarskog kvasca, kesicu vanilin šećera, 2 žumanca, 1 celo jaje, 20 g šećera i 130 ml toplog mleka. Sve polako mešati da se dobije kompaktno testo. Umešeno testo pokriti krpom i ostaviti 30 minuta na toplom, da se odmori i počne da raste.

2

Pomešati 400 ml mleko i 200 g šećera, staviti na tihu vatru da prokuva. Kada prokuva dodati 400 g maka i mešati da se sve lepo sjedini. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

3

Dasku posuti brašnom. Testo podeliti u dve jufke. Svaku jufku razvući oklagijom u pravugaonik i premazati polovinom fila od ohlađenog maka. Preko maka staviti polovinu višanja i lepo urolati u štrudlu, pa je prebaciti u podmazan pleh za pečenje. Ponoviti postupak sa drugom polovinom testa.

4

Štrudle premazati sa 2 umućena žumanca i izbušiti drvenim ražnjićem po dužini da izađe vazduh. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C 35 minuta. Pećenu štrudllu izvaditi iz rerne, prekriti je vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi. Štrudlu iseći na željenu debljinu i posuti limun šećerom u prahu.