Flag

Štrudla sa bademom

1 Štrudla
Srednje teško
40
Omiljeno slatko pecivo - štrudla sa bademom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
papir za pečenje
Kvasno testo
125 mlmleka (1/8 l)
40 gmargarina ili maslaca
250 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
40 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 komadjaje
6 kapiarome limuna
1 prstohvatsoli
Fil
80 gmargarina ili maslaca
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
rendana kora limuna (1/2 limuna)
3 komadajaja
5 kašika/eruma
50 gsuvog grožđa
200 gneljuštenog, mlevenog badema
100 ghlebnih mrvica (prezli)
150 gkisele pavlake
Dodatno
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Priprema

Zagrejte mleko u maloj posudi i u njemu rastopite maslac ili margarin.

2

Kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i pažljivo sjedinite sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i mlaku mešavinu mleka i masnoće, pa sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća.U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

3

Fil

Penasto umutite maslac ili margarin sa šećerom, vanilin šećerom, limunovom korom, jajima i rumom. Potom dodajte preostale sastojke. Testo još jednom kratko promesite na radnoj površini. Potom razvijte u pravougaonik (40 x 30 cm). Ravnomerno premažite filom, pritom uz ivice ostavite prazno oko 2 cm i savijte na unutra. Namotajte testo kao rolat polazeći od duže strane. Stavite štrudlu na tepsiju i ostavite da nadođe još 20 minuta. Stavite da se peče u donjoj trećini rerne. Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše pećnice.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C