Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Džem od jagoda sa ananasom

Rafinirana kombinacija

oko 1 džem

Jednostavno 20 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Džem od jagoda sa ananasom

Sastojci:

650 g jagoda
350 g ananasa
350 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 3:1

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Jagode operite, očistite, odmerite 650 g i sitno ih iseckajte. Ananas oljuštite, odstranite koren, sitno iseckajte i odmerite 350 g.

2

Priprema

U dubljoj šerpi dobro pomešajte voće, šećer i Džemfix. Neprestano mešajući stavite da se kuva dok ne provri. Kada provri kuvajte još 1-3 minuta, pritom smesa treba neprestano da ključa. Po potrebi skinite penu i nalijte džem odmah do vrha u pripremljene tegle. Tegle zatvorite poklopcem na navoj, okrenite ih naopako i ostavite da odstoje na poklopcu oko 5 minuta. Vratite tegle u normalan položaj i odložite ih na tamno mesto. Napomena: Proces želiranja može da potraje i do 7 dana.