Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Džem od jabuka i krušaka sa votkom

Kombinacija sa alkoholom

oko 1 džem

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Džem od jabuka i krušaka sa votkom

Sastojci:

700 g jabuka (mereno pripremljeno)
650 g krušaka (mereno pripremljeno)
150 ml votke
1 kesica limuntusa
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 3:1
350 g šećera

Priprema

Priprema

1

Priprema

Jabuke i kruške operite, oljuštite, isecite na četvrtke i sitno iseckajte. Odmerite 700 g jabuka i 650 g krušaka. Odmerite votku. Sipajte voće, votku i limuntus u šerpu, šećer pomešajte sa Džemfixom Super i umešajte u voćnu smesu. Stalno mešajte na jakoj vatri dok ne provri, pa uz stalno mešanje kuvajte još 3 minuta. Skinite sa šporeta. Eventualno skinite penu i odmah sipajte do vrha u pripremljene tegle. Zatvorite poklopcima na navoj, okrenite naopako i ostavite da tegle tako odstoje otprilike 5 minuta.