Flag

Džem od jabuka i krušaka sa votkom

otprilike 1 džem
Jednostavno
40
Jabuka i kruška u kombinacija sa alkoholom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
700 gjabuka (mereno pripremljeno)
650 gkrušaka (mereno pripremljeno)
150 mlvotke
1 kesicalimuntusa
1 kesicaDr. Oetker Džemfixa 3:1
350 gšećera
Picture - Dr. Oetker Džemfixa 3:1
1

Priprema

Jabuke i kruške operite, oljuštite, isecite na četvrtke i sitno iseckajte. Odmerite 700 g jabuka i 650 g krušaka. Odmerite votku. Sipajte voće, votku i limuntus u šerpu, šećer pomešajte sa Džemfixom Super i umešajte u voćnu smesu. Stalno mešajte na jakoj vatri dok ne provri, pa uz stalno mešanje kuvajte još 3 minuta. Skinite sa šporeta. Eventualno skinite penu i odmah sipajte do vrha u pripremljene tegle. Zatvorite poklopcima na navoj, okrenite naopako i ostavite da tegle tako odstoje otprilike 5 minuta.