Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Baršunasti voćni namaz

Marmelada od crvenog voća

oko 1 Marmelada

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Baršunasti voćni namaz

Sastojci:

350 g borovnica pasiranih (od oko 600 g)
350 g malina pasiranih (od oko 600 g)
350 g kupina pasiranih (od oko 600 g)
1 ravna kašičica cimeta
350 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 3:1

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Borovnice proberite, operite i propasirajte kroz sito. Maline i kupine proberite i propasirajte kroz sito. Odmerite po 350 g od svake vrste voća.

2

Priprema

Pomešajte voćni pire sa cimetom, šećerom i Džemfixom u dubokoj šerpi. Stavite da se kuva na jakoj vatri uz neprestano mešanje, sve dok smesa ne provri. Kada smesa provri kuvajte oko 3 minuta. Po potrebi skinite penu i odmah nalijte u tegle do vrha. Zatvorite poklopcima na navoj i okrenite tegle naopako. Ostavite ih da odstoje u tom položaju oko 5 minuta, pa ih vratite u normalan položaj.