Flag

Ideja za uskršnje zeke

4 Porcija/e
Srednje teško
75
Dekorisanje vaše uskršnje trpeze.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
200 mlmleka toplog
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
50 mlulja
1jaje
1 kašičicašećera
1 kašičicasoli
450 gbrašna mekog T-400
alu-folija
2šargarepe manje
listići peršuna
jestivi flomaster i boja u prahu
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

U sud sipajte kvasac, šećer, toplo mleko i malo brašna. Ostavite 2-3 minuta, dodajte belance, ulje i so, pa brašnom zamesite testo. Nauljite činiju i u njoj ostavite testo da naraste, oko 30 minuta. Dok testo narasta, od alu-folije napravite četiri šargarepe.

2

Nadošlo testo podelite na četiri dela. Od svakog dela napravite po jednog zeca. Kada preklapate ruke, ispod stavite napravljenu šargarepu. Napravljene zečeve premažite žumancetom kome ste dodali kašičicu ulja. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C, oko 20-25 minuta.

3

Pečene zečeve ostavite da se prohlade pa izvucite alu-foliju i na to mesto ubacite polovinu donjeg dela manje šargarepe, a pri vrhu stavite listiće peršuna. Crnim jestivim flomasterom nacrtajte oči, nos i usta. Po želji možete dodati malo rumenila na obraze koristeći jestivu boju u prahu.