Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Zukoto

Specijalitet iz Italije

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Zukoto

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvitno testo:

4 jaja
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
125 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
25 g Dr. Oetker Gustin

Natapanje:

2 kašika/e ruma
2 kašika/e vinjaka
1 kašika višnjevače

Fil:

100 g mlevenih lešnika
100 g čokolade za kuvanje
600 g slatke pavlake ohlađene
3 kesice Dr. Oetker Kremfixa

Dodatno:

30 g šećera u prahu
1 kašičica kakao praha (neslađenog)

Priprema

Priprema

1

Pripremiti

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i obložite papirom za pečenje, pritom na otvorenoj strani višestruko savijte papir i obrazujte rub.

2

Biskvitno testo

Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i gustinom, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte. Pecite odmah.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

recipe.preparation.gas o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvitnu ploču istresite na šećerom posuti papir za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi sa sve papirom, sa kojim se pekla.Iz ploče isecite jedan krug promera 28 cm i dva polukruga (promer oko 20 cm), odvojite od radne površine i eventualno odstranite višak „kožice". Iz kruga isecite jedno usko parče torte.

3

Natapanje

Obložite činiju (Ø 21 cm) prozirnom folijom. Biskvitni krug stavite po sredini, pritisnite blago i po potrebi isecite tako da ne strči van činije-kaluap. Pomešajte rum, vinjak i višnjevaču i uz pomoć četkice nanesite na biskvit. Natopljenu koru eventualno još malo pritisnite uz činiju.

4

Fil

Propržite lešnike u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće do zlatno-žute boje i sipajte na tanjir da se ohlade. Fino izrendajte čokoladu. Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom prema uputstvu sa ambalaže, dodajte ohlađene lešnike i čokoladu. Fil od pavlake sipajte preko biskvitne kore u činiji, poravnajte i pokrijte sa dva biskvitna polukruga.

Ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 2 sata. Istresite je na tacnu. Skinite foliju, prvo pospite šećerom u prahu, potom stavite neki šablon, npr. u obliku zvezde, i pospite kakao prahom.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste