Flag

Pralina ružice

10 Porcija/e
Srednje teško
60
Čokoladne praline sa hrskavim punjenjem, predstavljaju idealan poklon dragoj osobi.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Praline
200 gčokolade gold (bela karamelizovana čokolada)
boje za čokoladu na bazi kakao putera (bela i srebrna boja)
Ganaš
150 mlslatke pavlake
200 gmlečne čokolade
50 gputera/maslaca
20 gpaste od lešnika
0,33 kesiceDr. Oetker Cimet šećera
50 gmrvica od keksa
50 gDr. Oetker Vitalis hrskavi musli sa čokoladom i keksom
1

Kalupe iscrtati bojama za čokoladu. Temperirati gold čokoladu: prvo otopiti čokoladu na 44 C, zatim je prohladiti na 27 C ( na hladnoj radnoj površini- mermer ili inoks, uz pomoć špatule), potom je ponovo zagrejati na 28 C u mikrotalasnoj pećnici par sekundi. Ovako temperiranu čokoladu prebaciti u dresir kesu i izliti u kalup da popuni svu površinu. Izbiti višak vazduha treskanjem kalupa, potom višak čokolade ocediti. Očistiti kalup od viška čokolade i ostaviti par minuta na sobnoj temperaturi da se stegne. Sav višak čokolade sačuvati.

2

Napraviti ganaš: zagrejati slatku pavlaku, pa preliti preko čokolade, putera, paste od lešnika i cimet šećera. Sjediniti uz mešanje žicom za mućenje. Ostaviti da se ganaš ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi napuniti dresir džak gotovim ganašom i puniti pripremljene kalupe u obliku ružica.

3

Prethodno pripremljen kalup puniti sa ganašom od mlečne čokolade  uz pomoć dresir kese do polovine kalupa. 
Deo pralina posuti mrvicama hrskavog keksa, a deo posuti muslijem. Nežno utabati punjenje dnom kašičice i napuniti do vrha kalupa ostatkom ganaša. Kratko ohladiti.

4

Preostalu gold čokoladu ponovo zagrejati na 28 stepeni, pa prebaciti u dresir kesu i sipati preko fila tj. ganaša od mlečne čokolade, kako bi se napravilo dno pralina. Višak otopljene gold čokolade skinuti uz pomoć duge špatule i sačuvati je za dalje korišćenje. Ovako pripremljene praline ohladiti, potom izvaditi iz kalupa.