Flag

Vanila čokoladne štanglice

30 štanglica/e
Srednje teško
60
Vanila čokoladne štanglice sa mlevenim bademom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Za dodatni osvežavajući ukus u testo dodajte malo naribane korice limuna ili narandže.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
100 gmlevenih badema
4 kašičiceDr. Oetker Vanilin šećer
125 gbrašna (tip 400)
100 gputera/maslaca
300 gmlečne čokolade
Za posipanje
malokokosovog brašna
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Zagrejati rernu na 200° C stepeni (rerna sa vrelim vazduhom 175° C stepeni).  Prepeći u tiganju mleveni badem, bez ulja, i ostaviti da se ohladi.

2

Sastaviti badem sa ostalim sastojcima u činiji.  Posuti radnu površinu brašnom, oklagijom razvući testo u pravougaoni oblik debljiine oko 2 cm. Iseći na štanglice 3x1.5 cm.

3

Staviti štanglice na pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 10 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.

4

Dok čekate, izlomiti čokoladu na komade i istopiti na pari. Prelijte čokoladu preko štanglica, pospite kokosovim brašnom i rashladiti oko 20 minuta.

  • Za dodatni osvežavajući ukus u testo dodajte malo naribane korice limuna ili narandže.