Flag

Makaronsi od maline i čokolade

40 komada
Srednje teško
60
Ukusni i neodoljivi kolačići od maline i čokolade.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za pleh za pečenje
malo masnoće
papir za pečenje
Masa od belanaca
100 gmlevenih badema
200 gšećera u prahu
10 gDr. Oetker Kakao
90 gbelanaca (oko 3 jajeta)
1 kašikašećera
1 prstohvatsoli
Fil
50 gmekog maslaca
50 gmarmelade od malina
100 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Za posipanje
šećer u prahu
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Boja za kolače crvena
1

Veoma sitno samleti bademe, šećer u prahu i kakao u univerzalnom mlinu. Nakon toga još jednom propustiti kroz veoma sitno sito. Podmazati pleh i obložiti ga papirom za pečenje.

2

Masa od belanaca

Izmeriti belanca u nemasnoj posudi za mućenje. Umutiti belanca mikserom na najvećoj brzini. Kada belanca postanu penasta, dodati lagano šećer i so i mutiti najmanje 5 minuta dok se ne dobije čvrsta masa. Dodati mešavinu badema, šećera u prahu i kakao praha u 2 porcije i izmešati lopaticom za testo. Pri tom pažljivo obraditi masu dok se ne dobije ravnomerna čvrsta viskozna masa. Dodati porcije mase u vrećice sa otvorom (Ø 8 mm) istisnuti gomilice (Ø ca. 2,5 cm) na papir za pečenje i ostaviti da stoji oko 30 minuta.


Zagrejati rernu.

Sa gornjim i donjim grejačem na 160°C.
Sa vrelim vazduhom na 140°C.

3

Staviti pleh za pečenje u rernu.
Položaj: sredina.
Vreme pečenja: 12 - 15 minuta.
Staviti kolačiće sa papirom za pečenje na rešetku i pustiti da se ohladi.

4

Fil

Maslac sa voćnim namazom, šećerom u prahu i vanilin šećerom umutiti mikserom na najvećoj brzini tako da se dobije kremasta masa. Dodati nekoliko kapi boje za kolače i sipati krem u vrećicu sa otvorom (Ø 8 mm). Ravnomerno premazati donji deo kolačića kremom i staviti drugi kolačić preko preko toga, tako da donja strana dodiruje fil. Na isti način filovati sve kolačiće. Ostaviti makaronse da se ohlade, dok se fil ne stvrdne.

5

Posipanje

Posuti makaronse šećerom u prahu.