Smešu za testo sipajte u posudu za mešanje. Dodajte jaja, vodu i ulje. Mutite mikserom dok ne dobijete glatko testo. Sipajte komadiće čokolade i umešajte u testo. Kandirane trešnje i smokve iseckajte, pa takodje umešajte u u testo.
Smesu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte kakao i promešajte. Svetliju smesu sipajte u jedan silikonski kalup za kuglof, a tamniju u drugi.
Koristite kalupe veličine 16 x 5 cm ili približne. Umesto dva manja kalupa, možete koristiti jedan veći.
Pecite na 180 °C oko 30-35 minuta ili zavisno od vaše rerne i kalupa.
Svetliji kuglof prelijte otopljenom crnom čokoladom i ukrasite Dr. Oetker dekoracijom.
Tamniji pospite šećerom u prahu u koji možete dodati jedan Dr. Oetker Vanilin šećer. Ukrasite grančicama svežeg ruzmarina i bobičastim voćem.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva