Flag

Voćni kolač sa sirom i čokoladom

24 Porcija/e
Srednje teško
90
Kombinacija ukusa koja ovu poslasticu čini neodoljivo ukusnom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
4jaja
205 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 gkisele pavlake 20% m.m.
120 gmaslaca
160 gbrašna mekog T-400
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
100 gborovnica zamrznutih
170 gmalina zamrznutih
300 gkrem sira
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
30 gDr. Oetker Gustin
280 mlslatke pavlake
200 gbele čokolade
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Patišpanj

Umutite 3 jajeta sa 100 g šećera i vanilin šećerom. Dodajte kiselu pavlaku i promešajte, a zatim otopljen i prohlađen maslac. Promešajte pa dodajte brašno sjedinjeno sa praškom za pecivo. Na kraju umešajte 100 g borovnica i 100 g malina. Sipajte u obložen pleh 20 x 30 cm ili približne veličine. Krem sir umutite sa 60 g šećera, dodajte gustin, aromu vanile i jedno jaje. Sve zajedno umutite pa sipajte preko prethodne smese. Pecite na 180 ℃, oko 30-35 minuta. Ostavite da se ohladi.

2

Mikserom umutite 200 ml slatke pavlake i premažite preko ohlađenog kolača.

3

U ogovarajući sud sipajte 70 g malina, 45 g šećera i 2 kašike hladne vode. Kuvajte 5 minuta pa procedite od semenki.

4

Glazura

Čokoladu izlomite na kockice i prelijte vrućom slatkom pavlakom (80 ml). Ostavite 3 minuta. Promešajte da se sve izjednači. Sipajte preko slatke pavlake. Na pojedinim mestima kašičicom sipajte preliv od pripremljenih malina pa čačkalicom promešajte da se dobije mermerni izgled glazure. Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne, najbolje preko noći.