Flag

Zaljubljeni kolač sa malinama

10 Porcija/e
Srednje teško
90
Neodoljiva kombinacija čokolade i malina u jednom kolaču.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Čokoladna baza
150 gčokolade
80 gmaslaca
3 komadajaja
75 gšećera
40 gmlevenih badema
20 gpirinčanog brašna
3 kapiekstrakta badema
1 prstohvatsoli
Sloj od maline
0,5 kesiceDr. Oetker Želatina u listu beli gold
200 gmalina svežih
250 mlslatke pavlake
3 komadažumanca
1 komadjaje (celo)
70 gšećera + 1 kašika
2 kašika/esoka od limuna
0,5 kesiceDr. Oetker Čoko komadići
Preliv od bele čokolade (opcino)
100 gbele čokolade
40 mlvode
80 gšećera
50 mlmleka
2 listićaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
Dekoracija
sveže maline
Dr. Oetker Dekor Mix srca
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Dekor Mix srca
1

Čokoladna baza

Obložiti kalup 23x23 cm papirom za pečenje i ostaviti ga po strani.
Istopiti na pari čokoladu i maslac. Umutiti žumanca sa šećerom dok ne dobiju svetlu boju.

Izliti čokoladu u žumanca zajedno sa mlevenim bademima, brašnom, aromom badema i prstohvatom soli i sjedniti smesu.

Belanca umutiti dok ne postanu čvrsta, pa ih malo po malo dodati u čokoladnu smesu i laganim pokretima sjediniti.

Prebacite smesu u pleh za pečenje i pecite do 20 minuta na 180 stepeni. Dobro ohladite koru pre filovanja.

2

Sloj od malina

Pripremite želatin prema uputstvu sa pakovanja i ostavite po strani.

U manjoj šerpici skuvajte maline sa malo vode, kako biste dobili sirup od malina. Kada se raskuvaju, ostavite sirup po strani.
Umutite slatku pavlaku sa kašikom šećera.

Na pari u metalnoj posudi umutite mikserom žumanca, jaje, šećer i sok od limuna. Mutite dok se smesa ne zgusne, skinite je sa pare i ubacite u nju oceđeni želatin i promešajte dok se ne rastopi. Izlijte u smesu sirup od maline, dobro sjedinite pa krenite sa dodavanjem slatke pavlake malo po malo dok sve dobro ne sjedinite. Izlijte fil preko čokoladne kore u kalup i ostavite na hladnom da se stegne (najbolje preko noći).

3

Preliv od bele čokolade

Pripremite želatin prema uputstvu sa pakovanja.

U manjoj šerpi zagrejte vodu, šećer i mleko. Kada se šećer rastopi, isključite ringlu i ubacite u smesu oceđeni želatin i promešajte dok se ne istopi. U šerpu ubacite krupno naseckanu belu čokoladu i ostavite par minuta da se sama otopi. Ocedite dobijenu smesu i ostavite je da se prohladi na sobnoj temperaturi. Dobijenu smesu izlijte preko dobro ohlađene torte i ostavite je da se malo prohladi. Ona će ostati tečnija, ali će biti odlična podloga da preko nje pospete sirup od maline i i napravite zanimljive šare.

Za ukrašavanje koristite sirup od maline, dekor mix srca i sveže maline.