Flag

Krtica kolač sa malinama

12 Porcija/e
Srednje teško
90
Dekorativna i izuzetno ukusna poslastica.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kora
1 pakovanjeDr. Oetker Mafina
2 kašika/eDr. Oetker Kakao
2jaja
75 mlvode
125 mlulja
Fil
1 pakovanjeDr. Oetker Fil za tortu sa ukusom vanile
300 mlhladnog mleka
150 mlslatke pavlake
Dodatno
350 gmalina
100 mlčokoladnog mleka
100 mlslatke pavlake za dekoraciju
Picture - Dr. Oetker Mafina
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Fil za tortu sa ukusom vanile
1

Kora

Smešu za testo i kakao sipajte u posudu za mešanje. Dodajte jaja, vodu i ulje. Mutite mikserom tako da se dobije glatko testo. Sipajte u pekač 18 x 28 cm, koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 ℃, oko 20 minuta.

2

Ostavite da se ohladi, zatim izdubite kolač, ali ostavite oko 2 cm od ivice. Koru poprskajte čokoladnim mlekom.

3

Fil

U sud sipajte hladno mleko i dodajte fil za koru. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a zatim najvećom brzinom oko 2-3 minuta. Posebno umutite slatku pavlaku. Dodajte u krem od vanile i špatulom promešajte. Deo fila sipajte u dresir- kesu sa manjim nastavkom. Svaku malinu napunite filom, pa ih složite na kolač. U preostali fil dodajte sadržaj kesice sa čokoladnim komadićima. Preko malina premažite fil, a onda pospite izdubljenim i izmrvljenim delom kolača. Za dekoraciju umutite slatku pavlaku.