Flag

Zalogaji od palente sa pečurkama i lukom

10 Porcija/e
Srednje teško
30
Lako pripremite zalogaje sa pečurkama i karamelizovanim lukom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 čašaDr. Oetker Palenta
2 čaševode
1 prstohvatsoli
20 gmaslaca
2 komadaluka (veća, naseckana na kolutove)
3 kašika/ebalzamiko sirćeta
2 kašika/esmeđeg šećera
2 kašika/emaslinovog ulja
1 prstohvatsoli
200 gpečuraka (naseckanih na listiće)
2 kašika/emaslinovog ulja
2 čenabelog luka (naseckan na listiće)
soli i bibera po ukusu
majčina dušica za ukrašavanje
parmezan za posipanje
Picture - Dr. Oetker Palenta
1

U manju šerpu sipati vodu i so i ostaviti da provri. Kada provri dodati palentu, kratko kuvati dok se ne zgusne, a zatim skloniti sa ringle, konstantno mešati da se ne bi stvorile grudvice pa dodati i maslac i sjediniti.

2

Smesu potom prebaciti u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje (30x20cm) i izravnati je ravnomerno. Ostavite u tepsiji da se ohladi.

3

U međuvremenu pripremite nadev. U tiganj stavite ulje i luk pa ga izdinstajte dok ne postane staklast, potom dodajte balzamiko i šećer i dinstajte još 5 minuta dok se luk ne karamelizuje. U drugi tiganj sipajte ulje i pečurke pa ih dinstajte par minuta, potom ih začinite i dinstajte još par minuta dok ne omekšaju potpuno.

4

Palentu isecite na kockice pa na nju stavite malo karamelizovanog luka i pečurki, pospite parmezanom i ukrasite majčinom dušicom.