Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Uskršnja Pavlova tortica

Beze gnezda punjena najfinijim kremom i voćem

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnja Pavlova tortica

Beze:

6 belanaca
2 prstohvati soli
250 g šećera
2 kašičice Dr. Oetker Gustin
Dr. Oetker Boja za kolače crvena

Nadev:

125 g milerama (oko 45 m.m.)
200 g sirnog namaza
malo rendane kore limuna
60 g džema od malina

Za dekorisanje:

oko 12 malina
24 čokoladnih bombona (u obliku jaja)
25 g pistaća seckanih

Priprema

Priprema

1

Pleh obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 120°C (vreo vazduh 100°C).

2

Beze

Belanca i so umutite u činiji mikserom (metlicama) na najvećoj brzini u vrlo čvrsti sneg. Pomešajte šećer i gustin. Mešavinu polako sipajte u sneg i umutite vrlo čvrstu smesu. Stavite nekoliko kapi crvene boje za kolače na smesu i oprezno izmešajte tako da dobijete mramornu strukturu. Smesu stavite u kesu za ukrašavanje s nastavkom u obliku velike zvezde (ø oko 12 mm). Na pleh istisnite oko 12 krugova (ø oko 7 cm) i pecite. Nivo rerne: dole Vreme pečenja: oko 120 min. Isključite rernu. Beze gnezda ostavite da odstoje preko noći u rerni kako bi se „dodatno osušila“.

3

Nadev

Mileram, sirni namaz, koricu limuna i džem izmešajte u glatku smesu. Raspodelite smesu po beze gnezdima.

4

Dekorisanje

Proberite maline. Tortice ukrasite malinama, čokoladnim jajima i pistaćima i odmah poslužite.