Flag

Čokoladne činije

otprilike 6 - 8 Porcija/e
Srednje teško
90
Čokoladna poslastica koja će vas apsolutno osvojiti izgledom i ukusom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Otopljena čokolada ne sme biti vrela, jer će balon pući.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Čokoladne činije
300 gčokolade
50 gpečenih lešnika
Fil
2 kesiceDr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
2 kesiceDr. Oetker Šlag pene
400 mlhladnog mleka
50 gšećera u prahu
Dekoracija
Dr. Oetker Desertni preliv sa ukusom čokolade
sezonsko voće
Picture - Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
Picture - Dr. Oetker Desertni preliv sa ukusom čokolade
1

Čokoladne činije

Čokoladu otopite na pari. Balone naduvajte tako da vam donji deo stane na dlan. Donji deo balona umočite u čokoladu, izvadite i neka se višak ocedi. Pospite iseckanim lešnicima. Stavite na papir za pečenje. Pripremljene balone prebacite u frižider na 30 minuta, da se čokolada stegne. Ako je potrebno, ponovite postupak umakanja u čokoladu, ali onda lešnik stavite tek nakon drugog umakanja.

2

Fil

U sud sipajte hladno mleko (300 ml) i dodajte sadržaj puding kesice. Mutite mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje oko 3 minuta maksimalnom brzinom. Dodajte šećer u prahu i promešajte. U sud sipajte hladno mleko (100 ml) i dodajte šlag iz kesica. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a potom najvećom brzinom oko 3 minuta, dok se ne dobije čvrsta pena.

3

Dodajte u krem od čokolade i špatulom promešajte.

4

Balone izvadite iz frižidera. Pri vrhu napravite otvor, iglom ili makazama, tako da vazduh postepeno izlazi. Kako se balon prazni, tako ga polako odlepljujte od činije.

5

Činije složite na tacnu, do polovine napunite iseckanim voćem po želji, a onda dopunite čokoladnim filom. Po ivici stavite iseckan lešnik.

6

Desertnim prelivom iscrtajte krugove. Drvenim štapićem naizmenično povlačite linije, od ivice ka centru i od centra ka ivici. Dekorišite voćem po želji.

  • Otopljena čokolada ne sme biti vrela, jer će balon pući.