Za recept Tart od tikvica i plavog patlidžana
malo masnoće |
175 g | pšeničnog brašna |
na vrh noža | Dr. Oetker Praška za pecivo |
50 g | maslaca ili margarina |
125 g | krem sira sa začinskim biljem |
1 ravna kašičica | soli |
0,5 ravne kašičice | bibera |
30 g | hlebnih mrvica (prezli) |
1 | tikvica (oko 300 g) |
1 | plava patlidžana (oko 300 g) |
1 | luka |
1 konzerva | paradajza (neto 400 g) |
50 g | paradajza koncentrata |
125 g | krem sira sa začinskim biljem |
2 | jaja |
4 ravne kašičice | Dr. Oetker Gustin |
malo | soli |
sveže mleveni crni biber | |
slatka mlevena paprika | |
origano |
Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju.
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom, dok ne dobijete ujednačeno testo. 2/3 testa na blago pobrašnjenoj radnoj površini razvijte u okruglu ploču (Ø 29 cm), obložite time tepsiju i blago pritisnite po rubovima. Koru više puta izbodite viljuškom i predpecite testo (preostalo testo ostavite da stoji u frižideru, uvijeno u prozirnu foliju).
Temperatura rerne otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 180 °C
recipe.preparation.gas otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja ostavite koru da se malo prohladi. Preostalo testo formirajte u rolnu, položite preko kore kao rub i povucite oko 2 cm na gore duž tepsije.
Pospite predpečeno testo hlebnim mrvicama. Tikvice i plavi patlidžan operite, odsecite krajeve. Isecite na tanke listiće (velike parčiće eventualno prepolovite).
Oljuštite luk i sitno iseckajte. Komadiće paradajza pomešajte sa koncentratom paradajza, sirom i jajima pomoću metlice za sneg. Dodajte i dobro sjedinite gustin i začine, na kraju dodajte luk. Poslažite povrće naizmenično poput krovnih crepova preko kore, pritom između slojeva nanesite oko 2/3 preliva. Preostali preliv nalijte odozgo i pecite.
Temperatura rerne otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 180 °C
recipe.preparation.gas otprilike 180 °C
Tart nakon pečenja ostavite još 10-tak minuta da se prohladi, tek potom ga isecite i servirajte. Po želji pospite svežim origanom.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: