Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Šarene krofnice

Pripremite domaće krofnice i dekorišite ih svakog puta na jedinstven način!

30 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 90 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Šarene krofnice

Sastojci:

350 g brašna
2 kesice Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 prstohvat soli
650 ml mleka
2 jaja
2 žumanceta
1 kesica Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom čokolade
1 kesica Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom vanile
100 g crne čokolade (otopljene)
100 g bele čokolade (otopljene)
2 kesice Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
1 pakovanje Dr. Oetker Boje za kolače crvene
1 pakovanje Dr. Oetker Boje za kolače plave
300 ml ulja

Priprema

Priprema

1

Brašno pomešati sa 2 kesice suvog kvasca i prstohvatom soli. Dodati 150 ml mleka, 2 žumanca i i 2 cela jaja. Mešati da se svi sastojci sjedine. Testo ostaviti na toplom da naraste, pola sata. Radnu površinu posuti brašnom, nadošlo testo razvući oklagijom. Krofne vaditi ćašom ili modlom.

2

Naraslo testo izručiti na površinu posutu brašnom, pa ga premesiti, razvući oklagijom. Čašom vaditi krofne. Pokriti krofne krpom. Za to vreme staviti ulje da se zagreva, pa pržiti krofne.

3

Umutiti sadržaj kesice krem pudinga sa ukusom vanile sa 250 ml mleka. Umutiti sadržaj kesice krem pudinga sa ukusom čokolade sa 250 ml mleka. Prebaciti ih u dresir kese, pa puniti krofne. Otopljenu belu čokoladu podeliti na dva dela, pa u jedan dodati crvenu, a drugi deo plavu boju za kolače. Krofne umakati u crnu, crvenu i plavu čokoladu. Po želji, nekoliko krofni se mogu umočiti u belu čokoladu pre stavljanja boje za kolače. Posuti ih šarenim mrvicama.