Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Profiterole

Punjene princes krofne

30 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 50 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Profiterole

Sastojci:

390 g Dr. Oetker Princes krofne
80 ml ulja
3 jaja cela
200 g čokolade
150 ml slatke pavlake za kuvanje
200 g jagoda
50 g šećera u prahu
150 g Dr. Oetker Šlag pene

Priprema

Priprema

Pomešati ulje i vodu, dodati masu za princes krofne i sve sjediniti. Dodati jaja i izmešati. Pomoću špric kese formirati male profiterole. Peći ih 10 -15 min na 190 stepeni.

Temperatura rerne 190 °C

Umutiti fil za profiterole i podeliti ga na pola. U jednu polovinu dodati 100g otopljene čokolade. Napuniti kremove u špric kesu i puniti profiterole kremovima. Prokuvati slatku pavlaku i preliti je preko čokolade, a zatim izmešati. Napuniti šlag u špric kesu. Poređati profiterole u činiju i ukrasiti šlagom. Poređati čokoladne profiterole u činiju i preliti ih čokoladom. Ukrasiti jagodama i posuti prah šećerom.