Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Marmelada od bresaka

Tradicionalno i jednostavno

oko 1 Marmelada

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Marmelada od bresaka

Sastojci:

1000 g bresaka očišćenih
350 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 3:1

Priprema

Priprema

1

Priprema

Breskve operite, prepolovite, odstranite košticu, sitno iseckajte i odmerite 1 kg. Po želji voće pomešajte sa belim ili smeđim šećerom, dodajte Džemfix 3:1 i dobro sjedinite. Ukoliko koristite smeđi šećer, marmelada će imati blago karamelasti ukus. Kuvajte na jakoj vatri i neprestano mešajte, sve dok smesa ne provri. Stalno mešajući kuvajte još 1 - 3 minuta, u zavisnosti od toga, da li želite da sačuvate komadiće voća ili želite da se voće „raspadne", potom skinite lonac sa šporeta. Pripremljene tegle odmah napunite do vrha, zatvorite ih poklopcima na navoj, okrenite ih naopako i ostavite tegle da tako odstoje oko 5 minuta. Nema dodatne pasterizacije.