Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Mafini sa ovsenom kašom

Ovseni mafini sa ribizlama

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept  Mafini sa ovsenom kašom

Sastojci:

2 Dr. Oetker Ovsene kaše sa vanilom
2 jaja cela
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo
120 ml ulja
200 ml mleka
100 g brašna
1 kesica Dr. Oetker Šlag pene
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa
125 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom vanile
300 ml mleka
50 g Dr. Oetker Kakao
100 g ribizli
50 g trešanja

Priprema

Priprema

Ovsenoj kaši dodati ulje, mleko, jaja i sve izmešati. Dodati brašno, prašak za pecivo i sve sjediniti. Sipati u korpice i peci 15 - 20 minuta na 180 stepeni. Šlag peni dodati mleko i mutiti mikserom, dodati kremfix i još malo mutiti. Krem pudingu od vanile dodati mleko i mutiti mikserom. Mafine izbušiti u sredini napuniti ih krem pudingom i ukrasiti svaki mafin šlagom. Posuti ih kakaom i ukrasiti ribizlama I trešnjama.

Temperatura rerne 180 °C