Flag

Pokriveni kolač sa trešnjama

1 kolač
Srednje teško
40
Kolač sa trešnjama staklenu posudu.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolač možete bez problema da zamrznete. Nakon odleđivanja ga kratko zagrejte u rerni.
Recipe Tips
Kolač pre serviranja pospite šećerom u prahu.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Staklena posuda (ca. 37,5 x 32 cm)
malo masnoće
Kvasno testo
200 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
25 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 komadžumance
150 gkisele pavlake
Mešeno testo
100 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
25 gšećera
50 gmekog margarina ili maslaca
1 kašikavode
Fil
125 mlvode
50 gDr. Oetker Gustin
2 kašika/evišnjevače
1 kgtrešanja (svežih trešanja ili višanja iz kompota)
2 kašika/ehlebnih mrvica (prezli)
Nadev
75 gmaslaca
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 gbadema seckanog
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i pažljivo promešajte sa kvascem. Dodajte preostale sastojke i mesite mikserom (nastavci za mešenje) kratko najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 5 minuta, dok ne dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća.

2

Mešeno testo

Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte ostale sastojke i mikserom (nastavci za mešenje) sve dobro umesite prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. U međuvremenu zagrejte rernu. Podmažite staklenu posudu.Na radnoj površini dobro sjedinite mešeno testo i nadošlo kvasno testo, potom ga podelite na dva dela. Pomoću oklagije razvijte jednu polovinu testa u tepsiju.

3

Fil

Operite trešnje, izvadite koštice i kuvajte ih u zatvorenoj posudi sa vodom oko 5 minuta (ili koristite višnje i sok iz kompota). Pomešajte gustin sa šećerom, dodajte u trešnje i mešajući sačekajte da provri. Dodajte višnjevaču. Ostavite fil da se malo prohladi. Pospite hlebne mrvice po testu, preko toga rasporedite fil. Preostali deo testa razvijte u pravougaonu ploču veličine staklene posude, stavite preko fila i dobro pritisnite rubove testa.Nadev: Otopite maslac u šerpi, dodajte jedno za drugim šećer, vanilin šećer i bademe. Smesu zagrevajte sve dok se sve ne istopi, potom pomoću kašike nanesite preko testa.Stavite da se peče na rešetki u donjoj trećini rerne.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite testo u posudi i na rešetki za kolače da se hladi.

  • Kolač možete bez problema da zamrznete. Nakon odleđivanja ga kratko zagrejte u rerni.
  • Kolač pre serviranja pospite šećerom u prahu.