Flag

Lagani švedski slatkiš sa malinama

1 Porcija
Srednje teško
45
Ulepšajte sebi dan pripremom laganog i osvežavajućeg deserta u čaši!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Krem
3 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
60 gšećera muscovado
rendana kora limuna
500 gpavlake neutralna
100 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Mrvice
100 gmargarina
120 gbrašna
50 govsenih pahuljica
100 gšećera
2 kašičiceDr. Oetker Kakao
0,5 kašičicesoli morske
Rabarbara kompot sa malinama
200 grabarbara
150 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kašičicakardamoma u zrnu
100 gmalina
100 mlvina belog
Za serviranje
250 gmalina
nana za dekoraciju
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Želatin staviti u vodu da omekša. U manju šerpu staviti šećer i neutralnu pavlaku i uz mešanje staviti da se kuva na blagoj vatri. Dodati rendanu koru od limuna, mleko i omekšali želatin. Nastaviti mešanje da se želatin istopi. Kada proključa presuti u posudu za hlađenje i prekriti prijanjajućom folijom da se ne stvori korica. Staviti u frižider da se hladi. Pre serviranja umutiti mikserom da se dobije penasti krem.

2

U posudu za mešanje staviti sve sastojke. Margarin usitniti i sve dobro promešati da se dobije rastresita masa. Dobijenu masu presuti i rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta da postanu hrskave. Kada se ohlade usitniti ih rukama, po potrebi.

3

Rabarbaru iseći na tanke kriške. U šerpu odgovarajuće veličine sipati šećer, vino, kardamon u zrnu i maline. Dodati rabarbaru i kuvati na blagoj vatri 10 do 15 minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.

4

U čaše za serviranje prvo sipati kompot, preko kompota staviti maline, krem i na kraju mrvice. Dekorisati malinama i nanom.