Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Lagani švedski slatkiš sa malinama

Ulepšajte sebi dan pripremom laganog i osvežavajućeg deserta u čaši!

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Lagani švedski slatkiš sa malinama

Krem:

3 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
60 g šećera muscovado
rendana kora limuna
500 g pavlake neutralna
100 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer

Mrvice:

100 g margarina
120 g brašna
50 g ovsenih pahuljica
100 g šećera
2 kašičice Dr. Oetker Kakao
0,5 kašičice soli morske

Rabarbara kompot sa malinama:

200 g rabarbara
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kašičica kardamoma u zrnu
100 g malina
100 ml vina belog

Za serviranje:

250 g malina
nana za dekoraciju

Priprema

Priprema

1

Želatin staviti u vodu da omekša. U manju šerpu staviti šećer i neutralnu pavlaku i uz mešanje staviti da se kuva na blagoj vatri. Dodati rendanu koru od limuna, mleko i omekšali želatin. Nastaviti mešanje da se želatin istopi. Kada proključa presuti u posudu za hlađenje i prekriti prijanjajućom folijom da se ne stvori korica. Staviti u frižider da se hladi. Pre serviranja umutiti mikserom da se dobije penasti krem.

2

U posudu za mešanje staviti sve sastojke. Margarin usitniti i sve dobro promešati da se dobije rastresita masa. Dobijenu masu presuti i rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta da postanu hrskave. Kada se ohlade usitniti ih rukama, po potrebi.

3

Rabarbaru iseći na tanke kriške. U šerpu odgovarajuće veličine sipati šećer, vino, kardamon u zrnu i maline. Dodati rabarbaru i kuvati na blagoj vatri 10 do 15 minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.

4

U čaše za serviranje prvo sipati kompot, preko kompota staviti maline, krem i na kraju mrvice. Dekorisati malinama i nanom.