Flag

Kroasan krofne

1 Porcija
Srednje teško
180
Ukusne krofne koje možete poslužiti sa džemom, šećerom u prahu ili krem pudingom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
500 gbrašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
3 kašika/ešećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
200 mlmleka (mlako)
1 komadjaje (celo)
1 komadbelance
100 mlulja
200 gmargarina
Za serviranje
1 kesicaDr. Oetker Krem puding sa ukusom jagode
200 mlmleka hladnog - za pripremu krem pudinga
pekmez od šljiva
šećer u prahu
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

U većoj činiji pomešati šećer, brašno, suvi kvasac, so, vanilin šećer, mleko, ulje, jedno jaje i jedno belance. Zamesiti testo i ostaviti ga da naraste, oko 45 minuta.

2

Gotovo testo premesiti i istanjiti oklagijom, pa izrendati margarin na testo. U centru kruga ostaviti zamišljeni krug od 10 cm prečnika i iseći testo na 8 jednakih delova kao cvet, tako da ostanu spojeni u centru i presaviti redom latice na unutra i formirati jufku. Dobijenu jufku staviti u frižider da se ohladi 40 minuta, pa ponoviti proces još 2 puta. Na taj način se dobija fino lisnato testo. Poslednji put testo ostaviti u frižideru preko noći.

3

Sutradan, dobijenu jufku istanjiti oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Modlama iseći testo u obliku krofne sa rupom i ostaviti ih da narastu prekrivene pamučnom krpom najmanje 30 minuta.

4

Kroasan krofne pržiti u ne preterano vrelom dubokom ulju, nekoliko minuta sa svake strane tako da dobiju lepu, rumenu boju. Ocediti od ulja i ostaviti da se ohlade.

5

Kroasan krofne servirati sa krem pudingom, prah šećerom ili džemom.