Flag

Kremasta palenta sa jajetom i slaninom

1 Porcija
Jednostavno
15
Jutarnji ugođaj koji će vam obezbediti energiju za ceo dan.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
nekoliko šnita pancete
2 komadajaja
20 gputera/maslaca
otprilike 330 - 350 mlvode
100 mlslatke pavlake (mlečne)
20 gputera/maslaca
100 gDr. Oetker Palenta
40 - 50 gparmezana rendanog
soli po ukusu
biber po ukusu
salata po želji
Picture - Dr. Oetker Palenta
1

Na tiganju ispržite pancetu sa obe strane, da postane hrskava i pusti masnoću. Sklonite pa dodajte puter i razbijte dva jajeta. Posolite i poklopite, pa pržite nekoliko minuta da se belance skuva. Sklonite sa vatre.

2

Zatim, u šerpu sipajte vodu i slatku pavlaku, pa dodajte puter, so i biber. Pustite da provri. Kada provri postepeno dodajte palentu sve vreme mešajući. Kuvajte uz mešanje 2-3 minuta dok se palenta ne zgusne. Sklonite sa vatre pa dodajte rendani parmezan i dorbo izmešajte. Servirajte na tanjir sa jajetom i slaninom, pa dodajte salatu po vašem izboru.