Flag

Kuglice od palente

33 kuglica/e
Jednostavno
60
Kuglice možete napraviti u posnoj ili mrsnoj varijanti, a lako i brzo se pripremaju.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Za posnu varijantu umesto maslaca stavite posni margarin ili malo ulja. Za punjenje možete koristiti masline, barenu šargarepu, kiseli krastavči, tofu sir, kiselu papriku, itd.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
150 gDr. Oetker Palenta
600 mlvode
1 kašičicasoli
20 gputera/maslaca
kulen
susam crni i beli
kačkavalj
pistaći
maslina/e sitnije
peršun
začinska paprika
Picture - Dr. Oetker Palenta
1

U odgovarajuću posudu sipajte vodu, malo soli i puter. Zagrevajte do ključanja. Sipajte pažljivo palentu, a onda kuvajte na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje oko 2 minuta. Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi 10-15 minuta.

2

Kuglice sa kulenom i crnim i belim susamom

Kulen u blenderu usitnite i od smese napravite kuglice veličine klikera. Beli susam nasuvo kratko propržite. Od palente uzimajte manju količinu, oko 20 g i na dlanu malo istanjite. U sredinu stavite kuglicu kulena i zatvorite palentom formirajući kuglicu. U odgovarajući sud sjedinite oba susama, pa uvaljate kuglicu sa svih strana.

3

Kuglica sa kačkavaljem i pistaćima

Od palente uzimajte manju količinu, oko 20 g i na dlanu malo istanjite. U sredinu stavite kockicu kačkavalja i zatvorite palentom formirajući kuglicu. Kuglicu uvaljajte u iseckanu pistaći.

4

Kuglica sa maslinama, peršunom i paprikom

Na dlanu istanjite palentu, stavite maslinu i zatvorite palentom formirajući kuglicu. Uvaljajte kuglicu u iseckani peršun i začinsku papriku.

  • Za posnu varijantu umesto maslaca stavite posni margarin ili malo ulja. Za punjenje možete koristiti masline, barenu šargarepu, kiseli krastavči, tofu sir, kiselu papriku, itd.