Flag

Salčići

1 Porcija
Jednostavno
45
Tradicionalne poslastice uz koje smo svi odrastali.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 kgpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
700 mlmleka
2 kašika/ešećera
1 komadjaje celo
400 gsamlevenog sala
500 gdžema od kajsije
200 gšećera u prahu
200 mlulja
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

U posudu miksera staviti brašno, suvi kvasac, šećer, jaje i ulje. Nastavkom za testo umesiti testo. Ostaviti da naraste. Kada naraste na radnoj površini razvući testo i staviti trećinu sala, preklopiti sa četiri strane pa oklagijom ponovo razvući. 

2

Ponoviti postupak još dva puta. 

3

Razvući testo u kvadratni oblik, pa ga iseći na male kvadrate 5x5 cm. Na svako testo stavljati džem i preklopiti ga. 

4

Ređati na pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180˚C 15 minuta. Gotove salčiće posuti prah šećerom.