Flag

Osnovni recept za kvasno testo sa suvim kvascem

1 Testo
Jednostavno
40
Recept za kvasno testo sa suvim kvascema za tepsiju 40x30 cm.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Odmaranje testa: Gotovo umešeno testo ostavite da odstoji pokriveno (kuhinjskom krpom) na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. Kvasna testa ne smeju da se peku odmah nakon što se umese, već pre toga moraju dovoljno da nadođu.
Recipe Tips
Zato činiju sa testom treba staviti na toplo mesto, npr. blizu grejnog tela ili u prigrejanu rernu: Gornji/donji grejač: Uključite na 50 ºC. Stavite činiju sa testom u rernu, dok se vidno ne uveća. Vrata rerne držite otvorena uz pomoć varjače, kako se testo ne bi pregrejalo.
Recipe Tips
Mikrotalasna: 80 ili 90 W oko 8 minuta. U aparatu bez vrtećeg tanjira, činiju (pokrivenu vlažnom krpom) okrenite nakon 4 minuta.
Recipe Tips
Vodena kupka: Činiju sa testom (pokrivenu vlažnom krpom) stavite da odstoji u toploj vodi, sve dok se vidno ne uveća.
Recipe Tips
U frižideru preko noći: Pripremite kvasno testo od hladnih sastojaka. Stavite testo u činiju, pokrijte ga vlažnom krpom ili ga premažite sa malo ulja i ostavite da odstoji preko noći u frižideru.
Recipe Tips
Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Nakon pečenja skinite pecivo sa sve papirom sa tepsije, stavite na rešetku i ostavite da se ohladi. Po želji pecivo premažite Dr. Oetker glazurom.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
papir za pečenje
Kvasno testo
200 mlmleka
100 gomekšalog maslaca ili margarina
500 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
3 kašika/ešećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer / Burbon vanilin šećer
1 prstohvatsoli
1 komadjaje
1 komadbelance
Dodatno
1 komadžumance
1 kašikamleka
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer / Burbon vanilin šećer
1

Priprema

Zagrejte mleko u maloj posudi i u njemu otopite margarin ili maslac.

2

Kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i dobro pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i toplu mešavinu mleka i masnoće, onda kratko mutite mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom 5 min. najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Pokrijte ga i ostavite na toplom mestu da odstoji, sve dok se vidno ne uveća.U međuvremenu zagrejte rernu. Obložite tepsiju (40 x 30 cm) papirom za pečenje. Testo blago pospite brašnom, izvadite iz činije i na pobrašnjenoj radnoj površini još jednom ručno kratko promesite. Testo eventualno razvucite oklagijom, isecite oblike po želji i premažite umućenim žumancetom sa mlekom. Položite figure na pripremljenu tepsiju i ostavite ih da još jednom nadođu, sve dok se vidno ne uvećaju.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C

  • Odmaranje testa: Gotovo umešeno testo ostavite da odstoji pokriveno (kuhinjskom krpom) na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. Kvasna testa ne smeju da se peku odmah nakon što se umese, već pre toga moraju dovoljno da nadođu.
  • Zato činiju sa testom treba staviti na toplo mesto, npr. blizu grejnog tela ili u prigrejanu rernu: Gornji/donji grejač: Uključite na 50 ºC. Stavite činiju sa testom u rernu, dok se vidno ne uveća. Vrata rerne držite otvorena uz pomoć varjače, kako se testo ne bi pregrejalo.
  • Mikrotalasna: 80 ili 90 W oko 8 minuta. U aparatu bez vrtećeg tanjira, činiju (pokrivenu vlažnom krpom) okrenite nakon 4 minuta.
  • Vodena kupka: Činiju sa testom (pokrivenu vlažnom krpom) stavite da odstoji u toploj vodi, sve dok se vidno ne uveća.
  • U frižideru preko noći: Pripremite kvasno testo od hladnih sastojaka. Stavite testo u činiju, pokrijte ga vlažnom krpom ili ga premažite sa malo ulja i ostavite da odstoji preko noći u frižideru.
  • Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Nakon pečenja skinite pecivo sa sve papirom sa tepsije, stavite na rešetku i ostavite da se ohladi. Po želji pecivo premažite Dr. Oetker glazurom.