Flag

Testo sa sirom i uljem za pravljenje figurica

1 Testo
Jednostavno
40
Osnovni recept za sve maštovite.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Peciva od testa sa sirom i uljem su najlepša kada su sveža. Međutim, možete i da ih zamrznete, u tom slučaju ih odledite u pakovanju.
Recipe Tips
Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Nakon pečenja peciva premestite na rešetku i ostavite da se hlade.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
papir za pečenje
Testo sa sirom i uljem
150 gšvapskog sira ili kisele pavlake
100 mlmleka
100 mljestivog ulja npr. suncokretovo
80 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
300 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Praška za pecivo
Dodatno
1 komadžumance
1 kašikamleka
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Praška za pecivo
1

Priprema

Zagrejte rernu. Obložite tepsiju papirom za pečenje.

2

Testo sa sirom i uljem

Sir (ili pavlaku), mleko, ulje, šećer, vanilin šećer i so sipajte u činiju, mikserom (nastavi za mešenje) preradite u glatku smesu. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju, kratko mutite najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom (ne mesite predugo, da se testo ne bi lepilo). Pospite testo brašnom i izvadite iz činije i na radnoj površini pomoću oklagije razvijte na debljinu od oko ½ cm. Po želji isecite motive i figure modlicama ili ih napravite sami. Stavite figure/motive na papirom za pečenje obloženu tepsiju i premažite ih žumancetom umućenim sa mlekom.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

  • Peciva od testa sa sirom i uljem su najlepša kada su sveža. Međutim, možete i da ih zamrznete, u tom slučaju ih odledite u pakovanju.
  • Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Nakon pečenja peciva premestite na rešetku i ostavite da se hlade.