Flag

Osnovni recept za testo sa sirom i uljem

1 Testo
Jednostavno
40
Recept za testo sa sirom i uljem za tepsiju.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Peciva od testa sa sirom i uljem su najlepša kada su sveža. Međutim, možete i da ih zamrznete, u tom slučaju ih odledite u pakovanju.
Recipe Tips
Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Nakon pečenja tepsiju stavite na rešetku i ostavite da se ohladi. Picu poslužite dok je topla.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
Testo sa sirom i uljem
300 gpšeničnog brašna
3 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
75 gšećera (ako stavljate pikantni nadev, izostavite)
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer (ako stavljate pikantni nadev, izostavite)
1 prstohvatsoli
150 gšvapskog sira ili kisele pavlake
100 mlmleka
100 mljestivog ulja npr. suncokretovo
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer (ako stavljate pikantni nadev, izostavite)
1

Priprema

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju.

2

Testo sa sirom i uljem

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve kratko mutite mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. (Ne mesite predugo, inače će testo da se lepi.). Izvadite testo iz činije i na radnoj površini ručno oblikujte valjak od testa. Razvijte testo na tepsiji. Pripremite nadev po želji (npr. sitno iseckajte razno voće, rasporedite po testu i pospite mrvicama od testa, ili, za pikantan kolač, obložite testo kao kada pripremate picu). Stavite da se peče, oko 35min. (u zavisnosti od nadeva).

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C

  • Peciva od testa sa sirom i uljem su najlepša kada su sveža. Međutim, možete i da ih zamrznete, u tom slučaju ih odledite u pakovanju.
  • Molimo Vas da vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Nakon pečenja tepsiju stavite na rešetku i ostavite da se ohladi. Picu poslužite dok je topla.