Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Klasične vanilin kiflice

Sa Burbon vanilom

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Klasične vanilin kiflice

Tepsija:

papir za pečenje

Mešeno testo:

250 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo
125 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
3 žumanceta
3 žumanceta
200 g mekog margarina ili maslaca
125 g oljuštenog, mlevenog badema

Posipanje:

50 g šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer

Priprema

Priprema

1

Mešeno testo

Pažljivo sjedinite brašno sa praškom za pecivo. Dodajte šećer, Burbon vanilin šećer, žumance i margarin ili maslac, i sve kratko mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom brzinom, a potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačeno testo. Testo na radnoj površini još jednom kratko promesite. Od testa oblikujte rolnice debljine obične olovke, isecite ih na komade dužine 4-5 cm, krajeve malo istanjite i savijte ih u „kiflice". Poređajte kiflice na tepsiju obloženu papirom za pečenje i ispecite.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

2

Za posipanje

Pomešajte šećer sa vanilin šećerom i još vruće kiflice odmah pospite time. Ostavite kiflice da se ohlade, pa ih pospite preostalim šećerom u prahu.