Flag

Kocke od bundeve

16 parčića
Srednje teško
40
Ukusne kocke od bundeve prelivene glazurom od bele čokolade.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za testo
300 gbundeve
5 komadajaja (srednja veličina)
70 mlsirupa agave
1 prstohvatsoli
250 gmlevenih badema
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
0,5 kašika/ecimeta
2 kašika/ekukuruznog brašna
1 kašikasuncokretovog ulja
Za čokoladnu glazuru
150 gbele čokolade
2 kašika/eulja od bundeve
15 gsemenki bundeve (seckane)
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Bundevu operite, osušite i isecite na krupne komade. Nakon toga komade bundeve narendajte u posudu. Dodajte jaja, agavin sirup, so, bademe, prašak za pecivo, cimet i pola količine kukuruznog brašna i špatulom dobro izmešajte.

2

Prethodno zagrejte rernu na 180 ° C (ukoliko koristite rernu sa vrućim vazduhom onda na 155 ° C). Pleh podmažite suncokretovim uljem, a zatim pospite ostatkom kukuruznog brašna. Dodajte smesu za testo koju ste prethodno napravili, ravnomerno je rasporedite u pleh i pecite na srednjem nivou rerne oko 30 minuta.

3

U međuvremenu rastopite belu čokoladu na pari i umešajte u nju bundevino ulje. Izvadite ispečeno testo iz pleha, preko testa izlijte čokoladnu glazuru i pospite naseckanim semenkama bundeve.

4

Isecite na kocke i poslužite.