Klasične krofne

Najbolji recept za vazdušaste krofne filovane sočnim džemom.

16 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Klasične krofne

Testo:

125 ml mleka
100 g putera/maslaca ili margarina
500 g pšeničnog brašna
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
30 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
malo Dr. Oetker Arome ruma
1 kašičica soli
2 jaja (veličine M)
1 žumance (veličine M)

Dodatno:

ulje za prženje
malo šećera

Za filovanje:

300 g džema od šljiva ili 250 g marmelade od šljiva

Priprema

Priprema

1

Zagrejte mleko u lončiću i u mleku otopite maslac ili margarin.

2

Testo

Brašno i suvi kvasac dobro promešajte u činiji. Dodajte ostale sastojke i toplu mešavinu mleka i masnoće i sve zajedno mikserom izmesite u glatko testo, mešajući najpre na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvišoj brzini. Držite testo prekriveno na toplom mestu, dok vidno ne naraste.
U međuvremenu zagrejte ulje za prženje u loncu ili fritezi na temperaturu od približno 175 °C, tako da se oko drške drvene varjače umočene u ulje počnu stvarati mehurići.

3

Testo lagano pospite brašnom, izvadite iz činije i na radnoj površini još jednom kratko premesite. Podelite testo na 16 komada jednake veličine. Svaki komad testa na radnoj površini oblikujte u kuglicu.
Pazite na to da testo ne napukne. Loptice testa posute brašnom ostavite još jednom da vidno narastu između dve krpe.

4

Komade testa u više porcija stavite u kipuće ulje za prženje, tako da je gornja strana (tokom narastanja) okrenuta prema dole u ulju. Ispecite s obe strane do zlatno-smeđe boje, izvadite kutlačom i stavite da se dobro ocede na kuhinjskom papiru. Još vruće krofne uvaljajte u šećer i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

5

Filovanje

Džem propasirajte kroz sito ili glatko izmešajte marmeladu od šljiva. Stavite smesu u dresir kesu ili špric s okruglim otvorom (prečnika 5 mm). U svaku krofnu sa strane, ušpricajte malo fila.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: