Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Jabuka i vino kolač

Sastojci

Sastojci

Za recept Jabuka i vino kolač

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
alu-folija

Mešeno testo:

300 g pšeničnog brašna
50 g Dr. Oetker Gustin
1 ravna kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
2 jaja
150 g margarina ili maslaca

Fil od jabuka:

2 kg jabuke nakiselih
sok od limuna (jednog limuna)
3 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
150 g šećera
500 ml vina belog (1/2 l)
500 ml sok od jabuke bistri (1/2 l)

Preliv od vina:

3 kesice Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
100 g šećera
375 ml vina belog (3/8 l)
300 ml sok od jabuke bistri

Priprema

Priprema

1

Priprema

Prvo zagrejte rernu i podmažite tepsiju.

2

Mešeno testo

Pomešajte brašno sa Gustinom i praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Oblikujte rukama valjak od testa na radnoj površini. Razvijte testo u tepsiji, više puta izbodite viljuškom i uokvirite ramom za kolače (40 x 30 cm). Stavite u rernu da se testo predpeče.

Temperatura rerne o nama 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 180 °C

recipe.preparation.gas o nama 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

3

Fil

Jabuke oljuštite, isecite na četvrtke, očistite i iseckajte na sitne kockice. Poprskajte ih limunovim sokom. Prašak za puding pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, vinom i sokom od jabuka, prema uputstvu sa kesice, ali sa ovde navedenim sastojcima. Odmah dodajte kockice jabuka, dobro promešajte i nanesite na polupečenu koru. Poravnajte. Vratite u rernu da se ispeče do kraja.

Temperatura rerne o nama 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 180 °C

recipe.preparation.gas o nama 180 °C

Nivo rerne: srednja

Stavite tepsiju na rešetku za kolače i ostavite kolač da se dobro ohladi.

4

Preliv od vina

Pripremite preliv za torte prema uputstvu sa kesice, ali sa praškom za preliv, šećerom, vinom i sokom od jabuke. Odmah rasporedite preliv preko ohlađenog kolača i ostavite da se stegne. Pažljivo odvojite ram za kolače uz pomoć oštrog noža i uklonite.

Za zimske dane

1 kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta
Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste