Flag

Crni i beli čupavci

20 kolača
Srednje teško
35
Pripremite čupavce na malo drugačiji način, sa prelivom od crne i bele čokolade!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
4 komadajaja
220 gbrašna
200 gšećera
75 gputera/maslaca
200 mlmleka
5 mlDr. Oetker Arome vanila
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
40 gDr. Oetker Kakao
1 kesicaDr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake
Crni preliv
125 gputera/maslaca
125 gšećera
125 mlmleka
100 gcrne čokolade
100 gkokosovog brašna
Beli preliv
125 gputera/maslaca
125 gšećera
125 mlmleka
125 gbele čokolade
100 gkokosovog brašna
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Osnova

Umutiti belanca. Umutiti žumanca, šećer, puter, mleko, brašno i prašak za pecivo i aromu vanile. Umešati lagano sa belancima. Podeliti na dva dela, pa u jedan dodati puding sa ukusom slatke pavlake, a u drugi kakao prah. Sipati u dva okrugla pleha prečnika 20 cm i peći na 170 C 15-20 minuta.

2

Preliv

Za preliv ugrejati mleko sa šećerom, a kada se rastopi dodati puter. Masu podeliti. Za beli preliv dodati belu čokoladu, a za crni dodati crnu čokoladu. U oba dodati i kokos. Malo ohladiti. Zaliti kore prohlađenim prelivom i ostaviti da upiju i ohladi se.