Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Izvrnuti kapkejkovi sa kruškama i jabukama

Kapkejk u karamel sosu sa voćem

12 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 50 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Izvrnuti kapkejkovi sa kruškama i jabukama

Podloga:

200 g brašna
100 g šećera
50 g putera/maslaca
1 jaje
1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo

Karamel:

200 g šećera
malo vode

Voćni sloj:

1 kruška
2 jabuke
slatke pavlake
slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećera
200 g šećera
50 g oraha

Priprema

Priprema

1

Pomešati brašno sa praškom za pecivo. Dodati ih iz dva puta u šećer, hladan puter i jaje koji su već sjedinjeni.

2

Mesiti da se sve lepo ne ujednači. Ostaviti kratko u frižider da se odmori.

3

Kada se testo odmori, rastanjiti ga na malo brašna i seći okrugle oblike, prečnika modle u kojoj će se peći.

4

Karamelizovati šećer sa malo vode. Jabuke i kruške iseći na kockice.

5

Sipati u svaki kalup karamel (utrošiti polovinu karamela), pa kockice kruške i jabuke, posuti sve cimet šećerom i onda preko rasporediti testo.

6

Peći na 170 stepeni, 30-35 minuta.

7

U ostatak karamela sipati seckane orahe i izliti u pleh da se stegne.

8

Sačekati da se kapkejkovi malo ohlade, pa ih izvaditi i servirati ukrašene slatkom pavlakom i karamelom sa orasima.