Flag

Hleb od kvasnog testa sa svežim kvascem

15 Porcija/e
Jednostavno
60
Pripremite domaći hleb od kvasnog testa sa svežim kvascem po proverenom receptu.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako korica deluje previše tamno pre nego što je potpuno pečena, pokrijte je aluminijumskom folijom i vratite u rernu. Hleb je spreman kada kucnete na veknu prstom i čujete šupalj zvuk.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 komadjaje srednje veličine
200 mlmleka (3,5% masti)
1 pakovanjesvežeg kvasca (42 g)
500 gbrašna (tip 400)
80 gšećera
80 gputera/maslaca otopljenog
soli
1

Za pripremu testa, odvojite žumance od belanceta. Zagrejte mleko u šerpici dok ne bude mlako. Rastvorite kvasac u mlakom mleku i potom dodajte brašno, šećer, žumance, puter i so. Mesite da dobijete elastično testo sa glatkom površinom koja se više ne lepi. Postavite testo u čistu činiju, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da nadođe oko sat vremena na temperaturi od oko 30-35°C dok se količina testa ne udvostruči.

2

Premesite testo i oblikujte ga u okruglu veknu.  Zagrejte rernu (gornji i donji grejač: 180°C, sa uključenim ventilatorom: 155°C). Postavite hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i nožem napravite useke preko vekne dubine oko 5 mm. Premažite belancetom i pecite oko 30 minuta.

  • Ako korica deluje previše tamno pre nego što je potpuno pečena, pokrijte je aluminijumskom folijom i vratite u rernu. Hleb je spreman kada kucnete na veknu prstom i čujete šupalj zvuk.