Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Fudbal torta

Za male navijače

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Fudbal torta

Obli, loptasti kalup:

malo masnoće
malo pšeničnog brašna

Testo:

2 jaja
100 g šećera
100 g marcipana sitno seckanog
2 jaja
130 g pšeničnog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
50 g maslaca istopljenog, toplog

Fil:

2 banana/e očišćene
sok od limuna (1 limuna)
100 g šećera
5 kapi Dr. Oetker Arome ruma
2 kašika/e ruma
4 kašika/e mleka
6 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
malo ruma
250 ml slatke pavlake

Premazivanje:

250 ml slatke pavlake
1 kašika šećera u prahu
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa

Ukrašavanje:

malo kakao praha prosejanog

Priprema

Priprema

1

Priprema

U činiju za mešanje staviti jaja i marcipan i mikserom (nastavci za mućenje) umutite u glatku smesu. Dodajte jaja i penasto umutite. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte zajedno sa maslacem. Testo sipajte u podmazan i brašnom posuti obli, poluloptasti kalup (metalnu činiju) i poravnajte. Pecite u donjoj polovini prethodno zagrejane pećnice.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 170 °C

Nivo rerne: donja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite malo da se prohladi, pa istresite na rešetku da se hladi.

2

Za fil ispasirajte banane, dodajte sok od limuna, šećer, aromu, rum i mleko. Želatin pripremiti prema upustvu sa kesice, zagrejte sa malo ruma i dobro pomešajte sa smesom od banana. Umutite slatku pavlaku i dodajte u fil, kada počne da se želira. Dobro promešajte.Presecite kolač 3 puta vodoravno. Stavite gornji deo u očišćeni kalup u kome se pekao i premažite kremom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite krem i kore. Završite korom i ostavite da odstoji 3 sata u frižideru. Potopite kalup do vrha kratko u vrelu vodu i pažljivo istresite kolač na tacnu.

3

Za premazivanje umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i Kremfixom prema uputstvu sa ambalaže i time premažite kolač sa svih strana.

4

Za ukrašavanje šestougaonu modlu umočite u kakao prah i utisnite šaru u tortu, tako da liči na fudbal. Čuvajte tortu u frižideru sve do služenja.

0 Odabrali ste