Odledite gotovo lisnato testo. Uzmite prvi komad i razvaljajte oklagijom tanko, na nekih 3 mm debljine. Možete koristiti i već razvaljano sveže lisnato testo. Uz pomoć podesivog obruča za torte, isecite krug prečnika 22 cm i prebacite na pleh od rerne obložen papirom za pečenje.
Na ovaj krug testa stavite još jedan komad papira za pečenje i poklopite drugim plehom koji će sprečiti da testo naraste tokom pečenja. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 15-18 minuta do zlatno rumene boje.
Na isti način razvaljajte i drugi komad testa i isecite krug iste veličine. Prebacite ga na pleh obložen papirom za pečenje i uz pomoć sekača za picu izdelite na 12 jednakih delova. To će biti poklopci za tortu. Nemojte ih međusobno razdvajati, poklopite još jednim papirom, stavite pleh odozgo i ispecite dok ne porumeni.
U posudu za mućenje sipajte mleko i slatku pavlaku, dodajte prašak iz kesice za Krempita fil i mikserom umutite 3-5 minuta dok ne dobijete finu glatku i penastu kremu.
Oko lisnatog testa koje je donja kora stavite okolo okvir za filovanje torti, obložite acetatnom folijom, pa odmah sipajte krempita fil i brzo poravnajte. Stavite u frižider da se ohladi i stegne dok pripremate sledeći fil.
U šerpicu stavite smrznute maline, dodajte šećer i limunov sok pa zagrevajte dok se ne raspadnu. Prokuvajte par minuta, skinite sa vatre i protisnite kroz cediljku da se odstrane koštice.
Želatin pomešajte sa dve kašike hladne vode, ostavite koji minut da nabubri, pa otopite na najmanjoj vatri i sipajte u sos od malina. Dobro promešajte i ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.
Slatku pavlaku umutite mikserom u šlag pa ulijte ohlađen sos od malina i kašikom lagano promešajte. Mousse krem od malina sipajte preko krempita fila, lepo poravnajte i ohladite tortu u frižideru nekoliko sati a najbolje preko noći.
Umutite šlag penu sa mlekom u čvrst šlag. Izvadite tortu iz frižidera pa nožem označite linije gde ćete seći parčad - 12 kom. Na sredinu svakog parčeta istisnite šlag uz pomoć poslastičarske špric kese i željenog nastavka. Poklopce od lisnatog testa pospite šećerom u prahu pa ih poslažite na tortu ukoso, tako da ih prislonite uz šlag.
Ohlađenu tortu secite na parčad.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte