
Mlevenom keksu, dodajte kakao, otopljeni puter/margarin i zagrejanu slatku pavlaku/biljnu slatku pavlaku. Sve dobro sjedinite i utisnite u kalup da formirate koru.
1. U 700 ml mleka/bademovog mleka dodajte šećer i stavite da provri.
2. U preostalih 300 ml mleka/bademovog mleka razmutite puding.
3. Kada mleko/bademovo mleko provri, dodajte razmućeni puding i kuvajte na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne.
4. Ohladite fil, pa ga sjedinite sa prethodno penasto umućenim puterom/margarinom i šećerom u prahu. Mutite sve zajeno dok ne dobijete fini krem.
5. Dodajte pečene mlevene lešnike pa kašikom sve lepo sjedinite i fil stavite preko kore u kalup.
Pavlaku prelijte preko izlomljene čokolade pa na niskoj temperature mešajte dok ne postane svilenkasto i sjajno.
Prečnik kalupa je 21cm.
Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati da se lepo stegne.
Slični recepti

Torte

Torte

Torte