Flag

Baron torta

18 Porcija/e
Srednje teško
180
Tradicionalna čokoladna torta, intenzivnog kakao ukusa, sa osvežavajućim filom od malina.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Nakon svakog premazivanja čokoladnim filom, a pre premazivanja filom od malina, tortu možete staviti u zamrzivač na 10 minuta.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

4 patišpanja
12belanaca
160 gšećera
70 gbrašna
20 gDr. Oetker Natural Vibes organskog kakao praha
160 goraha
Čokoladni fil
650 mlmleka
12žumanca
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
10 kašika/ešećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
250 gmaslaca
150 gčokolade
Malina fil
450 gmalina
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
350 mlvode
200 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 kesicaDr. Oetker Želatin beli mleveni
Za dekoraciju
Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice
Dr. Oetker Natural Vibes organski kakao prah
voće po želji
Picture - Dr. Oetker Natural Vibes organskog kakao praha
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice
Picture - Dr. Oetker Natural Vibes organski kakao prah
1

4 patišpanja

Umutite 6 belanaca tako da zapene, pa postepeno dodajte 80 g šećera. Umutite u čvrst šam. Dodajte 35 g brašna, 10 g kakao praha i 80 g mlevenih oraha. Varjačom lagano promešajte da se smesa ujednači. Smesu rasporedite u dva kalupa prečnika 22 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Na isti način pripremite i druga dva patišpanja.

2

Fil čokolada

U sud sipajte 200 ml mleka, žumanca i dva pudinga sa ukusom čokolade. Sve umutite tako da nema grumuljica. Ostatak mleka, šećer i vanilin šećer stavite u sud da provri, a onda dodajte mleko sa pripremljenim žumancima i pudingom, pa kuvajte uz neprestano mešanje dok ne dobijete gust krem. Sklonite sa vatre, dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Preručite u vanglicu i mikserom umutite, a onda rastegljivom folijom direktno pokrijte fil. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Maslac takođe umutite. Dodajte postepeno ohlađen fil neprestano muteći. Fil podelite na četiri dela.

3

Fil malina

U posudi pomešajte želatin sa 4 kašike hladne vode. Ostavite 10 minuta da nabubri. Šećer, vanilin šećer i vodu stavite da ključaju oko 3 minuta. Nakon tog vremena dodajte maline. Kuvajte neprestano mešajući oko 5 minuta, pa dodajte puding sa ukusom vanile koji ste prethodno rastvorili u 100 ml vode. Na umerenoj temperaturi skuvajte fil. Sklonite sa vatre i dodajte nabubreli želatin. Promešajte da se želatin otopi i fil podelite na tri dela. Ostavite 20-30 minuta da se fil prohladi. Na tacnu stavite obruč za torte. Stavite prvi patišpanj, premažite čokoladnim filom, pa filom od malina. Ponovite postupak sa patišpanjima i filovima. Nakon četvrtog patišpanja, tortu premažite sa svih strana poslednjim delom čokoladnog fila.

4

Dekoracija

Gornju stranu pospite kakao prahom, a bočnu kakao mrvicama. Dodatno dekorišite voćem po želji i listićima nane.

  • Nakon svakog premazivanja čokoladnim filom, a pre premazivanja filom od malina, tortu možete staviti u zamrzivač na 10 minuta.