Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Džem od jagoda - običan ili kreativan

Kreativnost za pripremu džema od jagoda pre svega.

otprilike 1 džem

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Džem od jagoda - običan ili kreativan

Sastojci:

1 kg jagoda pripremljenih
500 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 2:1

Priprema

Priprema

1

Priprema

Operite jagode, očistite, sitno iseckajte i odmerite 1 kg. Sipajte jagode u dublju šerpu. Pomešajte Džemfix sa šećerom i umešajte u jagode, dobro promešajte. Neprestano mešajući dovedite smesu do ključanja, kada provri kuvajte još 3 minuta na jakoj vatri, neprestano mešajte. Skinite sa šporeta, po potrebi skinite penu, sipajte odmah do vrha u pripremljene tegle. Zatvorite tegle poklopcima na navoj i okrenite ih tako da stoje na poklopcu. Ostavite ih u tom položaju oko 5 minuta, vratite ih u normalan položaj i ostavite na hladnom i tamnom mestu dok se potpuno ne ohlade.

2

Sastojci po želji i ukusu

Za marmeladu od jagoda i kajsija koristite 500 g jagoda i 500 g kajsija (kajsije operite, izvadite košpice, sitno iseckajte). A za marmeladu od jagoda i malina koristite 600 g jagoda i 400 g probranih malina.Ili isprobajte kombinaciju jagoda i smokava. Tada koristite 700 g jagoda i 300 g pripremljenih smokava (operite ih i sitno iseckajte). Marmelada će postati finija, ako je pripremite sa votkom. Umesto 1 kg jagoda koristite 850 g. Nakon kuvanja umešajte 150 ml votke. Mediteransku notu će dobiti marmelada, kojoj ćete dodati 3 kašike seckanog bosiljka nakon kuvanja. A neodoljivi miris će dobiti marmelada kojoj ste dodali 3 kašičice cvetova lavande (operite ih, obrišite, skinite sa peteljke i sitno iseckajte). Ukus jagode i Burbon vanile dobićete ukoliko tokom kuvanja u marmeladu dodate šipku Dr. Oetker Burbon vanile, koju ćete izvaditi pre sipanja u tegle, ili dodavanjem 2 kesice Dr. Oetker Burbon vanilin šećera.