Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Džakčići sa brokulama i sirom

Interesantno predjelo

1 Pecivo

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Džakčići sa brokulama i sirom

Tepsija (40 x 30 cm):

papir za pečenje

Testo za štrudlu:

250 g pšeničnog brašna
1 prstohvat soli
100 ml vode mlake
1 jaje
1 kašika jestivog ulja npr. suncokretovo

Nadev:

50 g semenki pinije (pinjole)
500 g brokula
malo soli
125 g krem sira sa začinima
75 g kačkavalja Gaude
malo bibera mlevenog
2 "zdenka sira" sa začinima
1 kašičica Dr. Oetker Gustin

Premazivanje:

50 g maslaca

Posipanje:

2 kašika/e hlebnih mrvica

Priprema

Priprema

1

Testo za štrudlu

Prosejte brašno u činiju. Dodajte preostale sastojke, mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najnižom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. U maloj šerpi prokuvajte vodu, prospite je i obrišite šerpu. Stavite testo na papiru za pečenje u vruću šerpu, poklopite i ostavite da odmori 30 minuta. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje i zagrejte rernu.

2

Nadev

Iseckajte semenke pinija, propržite u teflonskom tiganju bez masnoće i ostavite da se ohladi na tanjiru. Očistite brokule, podelite na ružice, operite, kuvajte 5 minuta u slanoj vodi, dobro ocedite. Pomešajte krem sir sa zdenkom i kačkavaljem, posolite i pobiberite. Dodajte semenke pinija i gustin. Radi premazivanja otopite maslac.Testo za štrudlu razvijte na velikoj kuhinjskoj krpi posutoj brašnom u veliki pravougaonik, potom pažljivo ručno razvucite na neophodnu veličinu (oko 60 x 45 cm) i tanko premažite sa malo maslaca. Testo podelite na 12 kvadrata (15 x 15 cm) i na svaki od njih na sredinu stavite malo hlebnih mrvica, krem od sira i ružice brokula, pritom rubove ostavite slobodne. Testo tako pritisnite iznad nadeva, da nastanu mali džakčići. Poslažite džakčiće na tepsiju i premažite sa malo maslaca. Stavite tepsiju u rernu i pecite. Pritom u međuvremenu štrudlu premažite preostalim maslacem.

Temperatura rerne o nama 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 180 °C

recipe.preparation.gas o nama 180 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite džakčiće sa papirom za pečenje na rešetku za kolače i ostavite ih da se ohlade ili ih servirajte dok su topli.

0 Odabrali ste