Flag

Džakčići sa brokulama i sirom

1 Pecivo
Srednje teško
60
Interesantno predjelo pripremljeno sa brokulama i sirom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto brokula možete da koristite i zelene, neljuštene šparoge, samo odstranite krajeve i iseckajte.
Recipe Tips
Da bi Vam džakčići bili što ravnomerniji, možete ih peći i u podmazanom kalupu za mafine.
Recipe Tips
Umesto semenki pinjola možete da koristite i badem.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
papir za pečenje
Testo za štrudlu
250 gpšeničnog brašna
1 prstohvatsoli
100 mlvode mlake
1 komadjaje
1 kašikajestivog ulja npr. suncokretovo
Nadev
50 gsemenki pinije (pinjole)
500 gbrokula
malosoli
125 gkrem sira sa začinima
75 gkačkavalja Gaude
malobibera mlevenog
2 komada"zdenka sira" sa začinima
1 kašičicaDr. Oetker Gustin
Premazivanje
50 gmaslaca
Posipanje
2 kašika/ehlebnih mrvica
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Testo za štrudlu

Prosejte brašno u činiju. Dodajte preostale sastojke, mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najnižom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. U maloj šerpi prokuvajte vodu, prospite je i obrišite šerpu. Stavite testo na papiru za pečenje u vruću šerpu, poklopite i ostavite da odmori 30 minuta. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje i zagrejte rernu.

2

Nadev

Iseckajte semenke pinija, propržite u teflonskom tiganju bez masnoće i ostavite da se ohladi na tanjiru. Očistite brokule, podelite na ružice, operite, kuvajte 5 minuta u slanoj vodi, dobro ocedite. Pomešajte krem sir sa zdenkom i kačkavaljem, posolite i pobiberite. Dodajte semenke pinija i gustin. Radi premazivanja otopite maslac.Testo za štrudlu razvijte na velikoj kuhinjskoj krpi posutoj brašnom u veliki pravougaonik, potom pažljivo ručno razvucite na neophodnu veličinu (oko 60 x 45 cm) i tanko premažite sa malo maslaca. Testo podelite na 12 kvadrata (15 x 15 cm) i na svaki od njih na sredinu stavite malo hlebnih mrvica, krem od sira i ružice brokula, pritom rubove ostavite slobodne. Testo tako pritisnite iznad nadeva, da nastanu mali džakčići. Poslažite džakčiće na tepsiju i premažite sa malo maslaca. Stavite tepsiju u rernu i pecite. Pritom u međuvremenu štrudlu premažite preostalim maslacem.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite džakčiće sa papirom za pečenje na rešetku za kolače i ostavite ih da se ohlade ili ih servirajte dok su topli.

  • Umesto brokula možete da koristite i zelene, neljuštene šparoge, samo odstranite krajeve i iseckajte.
  • Da bi Vam džakčići bili što ravnomerniji, možete ih peći i u podmazanom kalupu za mafine.
  • Umesto semenki pinjola možete da koristite i badem.