Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Crno-bele puzzle

Hrskavi crno beli keksi za Božić

50 Porcija/e

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Crno-bele puzzle

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Prhko testo:

250 g pšeničnog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
1 jaje
75 g mekog margarina ili maslaca
50 g maslaca od kikirikija
1 kašika mleka

Dodatno:

1 kašika Dr. Oetker Kakao
1 kašičica šećera
1 kašičica mleka

Priprema

Priprema

1

Prhko testo

Pomešajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke te mikserom (metlicama) mešajte sve najpre na najnižoj, a potom na najvećoj brzini kako bi izradili testo. U polovinu testa umesite kakao, šećer i mleko.

2

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrejte rernu. Električna rerna: oko 180°C

3

Svetlo i tamno testo zasebno razvaljajte u tankom sloju na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči. Od obe polovine testa izrežite različite motive, npr. troglove ili zvezde različitih veličina. Napomena: Izrežite jednak broj motiva u raznim veličinama i bojama tako da se mogu spojiti u dvodelne ili trodelne puzzle.

4

Potom iz trougla ili zvezdi izrežite manje motive i spajajte ih na papiru za pečenje (sl. 2). Potom stavite u rernu. Vreme pečenja: oko12 Min.