Flag

Crno-beli čokoladni trouglovi

1 Torta
Srednje teško
60
Kremasti kolač za posebne prilike i užitke.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 26 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Svetla čokoladna pavlaka
100 gbele čokolade
300 gslatke pavlake
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
Tamna čokoladna pavlaka
125 gčokolade za kuvanje
300 gslatke pavlake
Mešeno testo
125 gpšeničnog brašna
na vrh nožaDr. Oetker Prašak za pecivo
50 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
70 gmekog margarina ili maslaca
1 kašikavode
Biskvitno testo
2 komadajaja
60 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
60 gpšeničnog brašna
na vrh nožaDr. Oetker Prašak za pecivo
Čokoladni ornamenti
75 gčokolade za kuvanje
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Prethodnog dana pripremite svetlu i tamnu čokoladnu pavlaku. Obe čokolade odvojeno grubo usitnite. Za svaku prokuvajte slatku pavlaku, skinite sa šporeta i mešajući u njoj otopite odgovarajuću čokoladu. Ostavite obe smese odvojeno da odstoje preko noći u frižideru. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom.

2

Mešeno testo

Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju za mućenje. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačeno testo. Razvijte testo na dno kalupu i više puta izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na rešetki od rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa. Pečenu koru odvojite od dna kalupa, ali je ostavite na njemu da se hladi, tako što ćete položiti dno kalupa sa korom na rešetku. Očistite obruč kalupa. Podmažite dno kalupa i obložite ga papirom za pečenje. Smanjite temperaturu rerne.

3

Biskvitno testo

Muteći mikserom (nastavci za mućenje) 1 minut najvećom brzinom, penasto umutite jaja. Dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i kratko muteći najmanjom brzinom dodajte u smesu od jaja. Sipajte testo u kalup i poravnajte, odmah pecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i odstranite, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite pecivo da se ohladi. Pažljivo skinite hartiju za pečenje.

4

Čokoladni ornamenti

Grubo usitnite čokoladu i otopite na pari. Sipajte oko 2 kašike u papirnati fišek, odsecite vrh i na papiru za pečenje nacrtajte ornamente po želji, ostavite ih da se stegnu.Stavite koru od mešenog testa na tacnu, premažite je preostalom čokoladom sve do ivica i preklopite biskvitnom korom.


Dobro ohlađenu svetlu čokoladnu pavlaku umutite sa Kremfixom, premažite preko biskvita i isecite tortu na 12 parčića, pomoću vrelom vodom ispranog, suvog noža (eventualno povremeno očistite sečivo). Dobro ohlađenu tamnu čokoladnu pavlaku čvrsto umutite mikserom, sipajte u špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom (Ø 10 mm) i dekorativno našpricajte na parčiće torte.


Preostalom pavlakom talasasto ukrasite ivice torte. Na svako parče torte stavite dekorativno po jedan čokoladni ornament.