Flag

Cheesecake sa borovnicama

12 Porcija/e
Srednje teško
40
Pripremite osvežavajuću poslasticu sa mlevenim keksom i borovnicama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Podloga za tortu bez pečenja
90 gmlevenog keksa
3 kašika/emaslaca otopljenog
Nadev od borovnica
1 kesicaDr. Oetker Želatin beli mleveni
200 gborovnica (pasiranih)
40 gšećera u prahu (prosejanog)
sok od ½ limuna
Krem od sira
1 kesicaDr. Oetker Želatin beli mleveni
80 mlslatke pavlake
230 gkrem sira
250 gjogurta
80 mlslatke pavlake
40 gšećera u prahu (prosejanog)
sok od ½ limuna
120 gborovnica
Za dekoraciju
80 gborovnica
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
1

Podloga za tortu bez pečenja

Mleveni keks pomešati s maslacem i staviti u kalup za torte (prečnik 20 cm) čije dno je prethodno potrebno obložiti papirom za pečenje. Poravnati kašikom. Staviti kalup oko 20 minuta u frižider.

2

Nadev od borovnica

Želatin u prahu pripremiti prema uputstvu sa kesice. Pasirane borovnice pomešati sa šećerom u prahu i sokom od limuna. Zagrejati želatin i umešati. Odvojiti 2 kašike voćnog nadeva i ostaviti ga sa strane u vrećici za ukrašavanje.

3

Krem od sira

Želatin u prahu pomešati sa slatkom pavlakom i ostaviti da nabubri. Za to vreme pripremiti drugu smesu, tako što ćete krem sir pomešati s jogurtom, slatkom pavlakom, šećerom u prahu i sokom od limuna. Nakon što je nabubrila, zagrejati smesu želatina i slatke pavlake i umešati u drugu smesu.

4

Krem podeliti na 3 dela. Dva dela krema pomešati s voćnim nadevom i napraviti dve različite nijanse. 120 g borovnica umešati u najtamniji krem, staviti na ohlađenu podlogu i izravnati. Na to staviti svetliji krem i poravnati. Preko toga staviti beli krem i izravnati. Voćni nadev koji ste ostavili sa strane dekorativno staviti u beli krem. Ostaviti tortu na hladnom oko 45 minuta.

5

Ukrašavanje

Cheescake pre posluživanja ukrasiti borovnicama.